Unieke & handgemaakte producten

Mooi verpakt

Verrassing bij je bestelling

 Gratis verzending boven 50 euro

United Artisans of Kutch 

United Artisans of Kutch (UAK) is een ‘dreamteam’ van lokale ambachtslieden uit Kutch, een district in de deelstaat Gujarat in het westen van India. Deze samenwerking van gelijkgestemde, vrijgevochten, creatieve ambachtslieden gelooft in het maken van positieve veranderingen in de wereld. Ze zijn verenigd door de liefde voor de cultuur van Kutch en samen investeren ze hun vaardigheden, kennis, tijd en geld en delen ze hun ideeën en contacten. 

Kutch is de thuisbasis van enkele van 's werelds meest traditionele en prachtig textiel en handwerk. Veel van deze ambachten worden al honderden jaren door lokale gemeenschappen beoefend en zijn in de loop van de tijd geëvolueerd. Gelukkig is er hernieuwde waardering voor handgemaakte, met de hand bedrukte, natuurlijk geverfde items. Mede doordat er ook steeds meer aandacht komt voor duurzaam en verantwoord reizen, zijn velen de waarde gaan waarderen van het ondersteunen van kleine bedrijven en het rechtstreeks ondersteunen van ambachtslieden. 

Kuldip_edited.jpg

Het verhaal van Kuldip

In 2010 startte Kuldip zijn eigen reisorganisatie op voor lokale, duurzame en ‘off the beaten trails’ avonturen in Kutch. Toen hij merkte dat het voornamelijk de grote textielbedrijven waren, waar de meeste bezoekers heen gingen, en niet de kleine bedrijfjes en zelfstandige ambachtslieden - wist hij dat dit anders en beter kon.

 

Geïnspireerd door Gandhi’s “Be the change that you want to see in the world”, richtte Kuldip het platform United Artisans of Kutch op, in 2016. Hierbij sloten diverse ambachtslieden zich aan, en zo werden zij meer zichtbaar en gesteund om door te gaan met hun eigen traditionele handwerk. Het platform heeft inmiddels een uitgebreid netwerk, leuke projecten en een mooi social media account. Ook trekt het steeds meer creatieve ideeën aan, en zal er altijd groei zijn, ook op sociaal- en economisch gebied.

Weven is een oude ambacht waarbij horizontale en verticale draden met elkaar worden vervlochten tot textiel. In het dorpje Bhujodi wonen veel wevers families, zo ook Hareshbhai en zijn gezin. Hij begon met weven toen hij 15 jaar oud was, van zijn vader en andere wevers in het dorp. Sinds hij zich aansloot bij de United Artisans kon hij de vrijheid nemen om eigen ontwerpen en producten te ontwikkelen en dit rechtstreeks aan klanten te verkopen. De winst die hij maakt wordt in de nieuwe collectie en technieken gestopt, zoals natuurlijk geverfd garen. Het weven van een sjaal duurt gemiddeld 3 tot 4 dagen. Hier zie je Hareshbai aan het werk:

Shop de producten van United Artisans of Kutch