Unieke & handgemaakte producten

Mooi verpakt

Verrassing bij je bestelling

 Gratis verzending boven 50 euro

Silaiwali 

De Indiase Social Enterprise Silaiwali uit New Delhi traint vrouwelijke vluchtelingen uit Afghanistan in het maken van lappenpoppen. Deze vrouwen zijn gevlucht naar India en kunnen niet terug naar hun families. De poppen dragen traditionele katoenen kleding, gemaakt van stoffen uit de fast fashion industrie die op de grote afvalberg terecht komen. Elke pop wordt geleverd met een matrasje, hoofdkussen en sprei, zodat het in een bedje ligt. De verpakking (het bedje) is een mooie (vouwbare) kartonnen doos met draaglus. Aan elke pop hangt een label met QR code waarmee het mooie verhaal achter de poppen wordt verteld in een filmpje. Kortom, deze prachtige Silaiwali poppen zijn een symbool voor wat je kan bereiken voor je medemens. 

silai2.png

Het verhaal van Iris & Bishwadeep

Iris Strill, die als product ontwerper nauw heeft samengewerkt met vrouwelijke vluchtelingen en vrouwen afkomstig van het platteland in India, was verbijsterd over de grote hoeveelheid stoffen die worden vernietigd als afval van kledingfabrieken.

Door haar talent voor productontwerp te combineren met het gebruik van haar netwerk met internationale kopers van Indiase textielproducten, creëerde Iris Strill de prachtige bohemien uitziende pop gemaakt van de afval. Samen met haar man, grafisch ontwerper, fotograaf en editor, startte zij de Social Enterprise Silaiwali: een  milieuvriendelijke ambachtelijke studio/werkplaats waar afval in de vorm van restanten katoen worden ge-upcycled.

 

Hun droom om eerlijke werkgelegenheid voor vrouwen uit verschillende lagen van de bevolking te bewerkstelligen is hiermee uitgekomen!

 

Contact >

Namasté Atelier

 

Nieuwe Langendijk 39

2611VH Delft

 

Nederland

info@ilovetotravel.nl

T. +31 15 2571803

 

Klantenservice >

 

Verzendkosten

 

Retourbeleid

Privacybeleid

 

 

Over Namasté Atelier >

 

Word member

Ons verhaal

Onze winkel in Delft

Inspiratie

We love...

©2020 by Namasté Atelier