Recept voor Chapati

Bijgewerkt: 25 nov 2020

In India krijg je ze bij bijna iedere maaltijd, verse chapati's. Kleine platte broden die lekker combineren met een curry, rijst, chutneys maar ook met yoghurt. De chapati;s worden uitgerold op een houten plank. Wij verkopen ze - mooi uitgesneden - in de India Webshop en ze zijn heel populair als decoratie in huis. Leuk met een grote kaars bijv.


Maar hoe maak je eigenlijk chapati's? Het is echt heel eenvoudig! Een recept:


Dit heb je nodig

  • 250 gram bloem

  • 1 eetlepel olie

  • 1,7 deciliter lauw water

  • 1 theelepel zout


En zo maak je snel een stapel chapati's

  1. Zeef de bloem. Meng de bloem met de olie en het zout. Giet het water erbij en kneed het deeg minstens 6 minuten tot het niet meer aan je handen kleeft. Dek het deeg af met een vochtige doek en laat 1 uur rusten.

  2. Verdeel het deeg in bolletjes zo groot als een noot.

  3. Strooi wat bloem op het werkvlak.

  4. Rol elk bolletje deeg zo dun mogelijk uit.

  5. Verhit een antiaanbakpan.

  6. Bak de chapati’s kort aan beide kanten aan.


34 keer bekeken1 reactie