top of page

Diwali, een feest vol licht

Bijgewerkt op: 25 nov. 2020

Vandaag viert India Diwali, een feest vol licht. Wij vieren kerstmis en India viert Diwali. Ik heb Diwali maar één keer meegemaakt in India, terwijl ik er toch al een keer of 20 ben geweest. Ik kan mij vooral de vele lichtjes herinneren.


Het festival dankt zijn naam aan de kleilampjes (diya´s) die Indiërs buiten hun huizen aansteken om het innerlijke licht te symboliseren. Het licht dat beschermt tegen spirituele duisternis.


Diwali wordt vijf dagen lang gevierd: DAG EEN: Mensen maken hun huis schoon en kopen goud of keukengerei om geluk te brengen.


DAG TWEE: Mensen versieren hun huis met kleilampjes en creëren ontwerppatronen genaamd rangoli op de vloer met gekleurd poeder of zand.


DAG DRIE: Op de belangrijkste dag van het festival komen families samen voor een Lakshmi puja, een gebed tot godin Lakshmi, gevolgd door feesten en vuurwerkfestiviteiten.


DAG VIER: Dit is de eerste dag van het nieuwe jaar, wanneer vrienden en familieleden op bezoek komen met geschenken en de beste wensen.


DAG VIJF: Broers bezoeken hun getrouwde zusters, die hen met liefde en een uitgebreide maaltijd verwelkomen.


We hebben wat diya's kunnen inkopen. We verkopen ze per set van 5 voor 5,00. Het beste op te halen in de winkel in Delft, maar we kunnen ze ook goed verpakken en versturen.

54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page