top of page

Bazaar Walk in Jaipur

Bijgewerkt op: 25 nov. 2020


Namasté Atelier koopt het blockprint textiel in Jaipur, bekend als de Pink City, omdat bijna alle huizen in het centrum roze zijn geschilderd. Ik kom er graag vanwege de oude paleizen waarin je kunt overnachten, de leuke Café's en mooie winkels.


Om Jaipur eens van een andere kant te leren kennen maakte ik met vriendin Danielle een wandeling over de bazaars van de oude stad. Nidi – onze vrouwelijke gids – loodste ons door kleine steegjes waar het ruikt naar specerijen zoals kurkuma, kaneel en kardemom en vrouwen onderhandelen over de prijs van armbanden en sari’s. Waar alle “ingrediënten” te koop zijn voor een trouwerij, gelovigen hun gebeden doen in kleine heiligdommen langs de weg en winkeliers kruidige lekkernijen en heerlijke Chai verkopen; een kruidige thee met veel melk.


Tijdens deze wandeling kom je ogen en oren te kort. U kunt het een zeer prettige aanslag op de zintuigen noemen. Natuurlijk konden wij de verleiding niet weerstaan om flink in te kopen; kruiden, thee, mooie gekleurde bangles, prachtig versierde stoffen en juti’s, prachtig gedecoreerde schoenen. Er moest zelfs een grotere tas worden aangeschaft voor de handbagage.


De wandeling begint bij de Hawa Mahal, het Paleis der Winden en eindigt bij het City Palace. De wandeling duurt ongeveer anderhalf tot twee uur en leert u veel over de verschillende bazaars en geeft een inkijkje in het dagelijkse leven van de lokale inwoners van Jaipur. De wandelingen worden begeleidt door vrouwelijke gidsen. Zij ontvangen een eerlijk loon voor hun werkzaamheden. Fair Travel dus!


Wanneer u Jaipur bezoekt maak dan zeker deze wandeling. Het kan ook zonder gids, maar met kom je op net even andere plekken.

35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Pappu Chai

bottom of page