top of page

Kari by Kriti

De ontwerpen van Kari by Kriti zijn altijd speciaal en maken van je huis nog meer “thuis”. Door de combinatie van eigentijdse en bohemien ontwerpen & door gebruik van de traditionele techniek van het blockprinten zijn de stoffen rijk, warm en fris tegelijk.

 

De prachtige items, zoals kussens, quilts en dekens, worden gemaakt van hoogwaardig en duurzaam katoen. En ze worden gemaakt door lokale naaisters, in samenwerking met een lokale NGO, die opleidingen verzorgd voor economisch achtergestelde vrouwen.

Foto bij verhaal_edited_edited.jpg

Het verhaal van Kriti

Kriti kreeg van haar moeder de liefde mee voor mooie sari’s en handweefgetouwen. Na haar studie kleding merchandising ging ze werken als textielinkoper en -ontwerper, en begon uiteindelijk haar eigen bedrijfje, in Hyderabad, India. Hier doet ze er alles aan om zo duurzaam en verantwoord mogelijk te ondernemen. Daarbij maakt ze gebruik van de kennis en kunde van ambachtslieden in blockprint, oude houtblokken en traditioneel textiel en ondersteunt ze veel lokale gezinnen. 

 

Voor inspiratie gaat ze graag terug naar haar roots, een klein dorp in de Himalaya. Door ontwerpen en kleuren uit haar jeugd toe te passen in de moderne en bohemien stijl, krijg je de speciale look die Kari by Kriti zo uniek maakt.

Shop de producten van Kari by Kriti
bottom of page