top of page

Unieke & handgemaakte producten

Mooi verpakt

Verrassing bij je bestelling

 Gratis verzending boven 50 euro

Anokhi Jaipur 

Anokhi bestaat al meer dan 50 jaar en staat bekend om de mooie (kleurrijke) prints. Het bedrijf is rolmodel voor andere bedrijven als het gaat om goed en eerlijk ondernemerschap. Daarnaast doet het bedrijf er alles aan om oude ambachten in stand te houden. Behalve dat de ontwerpen heel mooi zijn, zijn de producten van Anokhi van hoge kwaliteit. 

Block making 2.jpg

Het verhaal van John & Faith

Anokhi werd geboren uit liefde voor de kunst van blockprint, met de verbazingwekkende patronen en rijke kleuren. Bij Anokhi komen vele verhalen samen, maar het begint allemaal met de Indiase John en de Britse Faith, die elkaar in 1967 onmoetten in Jaipur. John was een filantroop en wilde het ambacht van de blockprint behoeden voor het uitsterven en een duurzaam leven geven. Met name voor de vele ambachtslieden (blokmakers, drukkers, ververs, kleermakers en borduursters) en hun gezinnen. In 1970 verschenen hun prenten voor het eerst in Londen, en Anokhi kreeg al snel een toegewijde internationale aanhang.

 

Dit werd opgemerkt door Melanie en Meryl, die als vrouwen van expats in Saoedi-Arabië woonden. Na de ontmoeting met John en Faith in Jaipur vertrokken ze met koffers vol, en gaven verkoopfeestjes aan huis in hun kring van expat-vrouwen. Dit werd een enorm succes en zorgde ervoor dat ze een winkel konden openen in 1987 in Boston, Amerika.

 

Door een prachtig quilt als cadeau te hebben ontvangen van Melanie, was Gabrielle direct verkocht. Nadat zij John en Faith had ontmoet en haar scriptie over Indiase houtsnededruk had afgerond, ging zij werken bij Anokhi als printontwerper en fotograaf. Uiteindelijk trouwt zij met Will, de zoon van Melanie.

 

Pritam, de zoon van John en Faith, runde inmiddels de zakelijke kant van Anokhi. Hij wordt verliefd op de getalenteerde Rachel, die in 1993 na haar stage bij Anokhi, haar diploma in mode en bedrukt textiel had behaald. Rachel is nu hoofdontwerpster en ontwerpdirecteur bij Anokhi. En net als zijn vader is Pritam een ​​visionair die altijd probeert manieren te bedenken - om het beter te doen en om Anokhi te gebruiken om het leven van de mensen in en om het bedrijf te verbeteren.

Dit zijn niet de enige Anokhi-verhalen. Elk stuk Anokhi-stof is keer op keer gestempeld door de handen van mensen met hun eigen verhalen. Elk houten blok is zorgvuldig uitgesneden door iemand met zijn eigen verhaal, en wie kan vertellen welke dagdromen er in elk vat met indigo-kleurstof worden geroerd? Elk item staat voor de tijd en liefdevolle aandacht. Zoals al verhalen die afzonderlijk samenkomen om één geheel te vormen, voegt elke persoon in elke productiefase bij Anokhi een eigen unieke toets toe, wat uiteindelijk een rijk gedrukt meesterwerk wordt. Geniet van de schoonheid en geschiedenis van de Anokhi items, en laat ze deel gaan uitmaken van je eigen verhaal!

Shop de producten van Anokhi
bottom of page